Legislatie aplicabila:

Ordonanta nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Datorita faptului ca majoritatea comenzilor vor fi livrate prin serviciul de curierat, conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile lucratoare se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.

 

Pentru achizitiile facute de persoana juridica, indiferent de metoda de livrare, ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului in cazuri de retururi repetate, clienti recalcitranti, depasirea termenului de returnare, neindeplinirea conditiilor de returnare sau neacceptarea penalizarilor.

Legislatie aplicabila:

Ordonanta nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;

 

Dreptul Clientului persoana fizica (Consumatorului) de denuntarea unilaterala a Contractului

Consumatorul are dreptul sa denunte unilateral contractul de vanzare cumparare produse sau oferirea de servicii respectiv, sa renunte la cumpararea produsului sau la prestarea serviciului ofertat, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

In acest sens, Consumatorul trebuie sa notifice Vanzatorulului intentia de denuntare unilaterala a contractului, in scris, la adresa de email office@centertools.ro. Numai cererile scrise se vor lua in considerare.

Produsul si produsele cadou-bonus pot fi returnate numai daca sunt in conditii perfecte (fara lovituri, zgarieturi), inclusiv ambalajul, accesoriile aferente (exact ca in momentul receptionarii).

Produsul va fi returnat impreuna cu o copie de pe factura de achizitie si certificatul de garantie in original (in cazul in care pe certificat sunt mai multe produse, se va returna o copie de pe acesta).

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat agreat, taxele de curier fiind suportate de catre client.

Clientul este obligat sa returneze produsul Vanzatorului in maxim 5 zile calendaristice de la notificarea denuntarii unilaterale a contractului.

Vanzatorul va rambursa sumele achitate de Consumator in termen de cel mult 30 de zile de la data denuntarii unilaterale a contractului de catre Consumator. Returnarea banilor se va face optional, prin banca sau mandat postal, in contul comunicat de Consumator prin notificarea de denuntare a contractului, cheltuielile de rambursare a banilor cazand in sarcina Vanzatorului.

 

Produse care nu pot fi returnate

Nu se pot returna urmatoarele categorii de produse:

- Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri;

- Produsul a fost adus pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA  este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti). Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala;

- Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;

- Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc

- Produse personalizate dupa specificatiile consumatorului

- In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse identice, un singur produs desigilat se accepta ca retur, restul cantitatii trebuie sa fie sigilata.

 

Returnarea produselor

Datorita faptului ca majoritatea comenzilor vor fi livrate prin serviciul de curierat, conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile lucratoare se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.

Pentru achizitiile facute de persoana juridica, indiferent de metoda de livrare, ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului in cazuri de retururi repetate, clienti recalcitranti, depasirea termenului de returnare, neindeplinirea conditiilor de returnare sau neacceptarea penalizarilor.

 

De retinut

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului care sa acopere cheltuiala necesara aducerii in starea initiala a produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fara a obtine in prealabil numar de retur sau a expediat produsul prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.

 

Pentru orice alte detalii suplimentare: office@centertools.ro 

 

 

Va multumim pentru intelegere!